štvrtok 20. júla 2017

Vánok úľavy od Atlantiku. O konci začiatku, Rocheová ospravedlneniu aj Froomově pokoja

Alberto Contador vylezie zo sprchy, usadí sa do hnedého kresielka, ktoré pre neho u tímového vozidla stajne Tinkoff-Saxo nachystali, rozbalí sendvič so šunkou a s chuťou sa do neho zahryzne. Jeho hovorca Jacinto Vidar zatiaľ od Španiela odháňa príliš dotieravé fanúšikov.

Niektorí jazdci afrického tímu MTN Qhubeka sa natiahnu na trávu a v polohe ležmo tu čakajú na odvoz na letisko.

bet365 A mechanici Sky , verní stajňové snahe o dokonalosť, rozostavia ako jediní pred tímový autobus všetkých deväť trenažérov, na ktorých sa Froome a spol. budú vychádzať.

To všetko sa deje na futbalovom ihrisku na konci obce Plumelec, kde pred 30 rokmi začal Bernard Hinault ťahanie za svojím piatym titulom na Tour, pre Francúzsko dodnes posledným.Práve tu rozbili stajne dočasný tábor po skončení tímovej časovky, ktorú vyvrcholil úvodné devítidenní blok tohtoročnej Tour de France.

Od Atlantiku sem prilieta vánok, ktorý ochladzuje rozpálená tela.

Zároveň so sebou prináša úľavu. Cítite ju všade okolo seba.

"Je v celom pelotóne priamo neskutočná," pritakáva Leopold König zo Sky. "Všetci tweetuje a vykladajú, ako z nich spadol obrovský kameň, že sa dostali až sem. Teda aspon tí, čo nestratili drahocenný čas a čo prežili tých deväť dní v zdraví. "

Rovnako Contador, líder konkurentov z Tinkoff-Saxo, dáva najavo svoju radosť:" Konečne!Dokončil som prvú časť Tour bez pádov. "Boľavé skúsenosti z rokov 2011 a 2014 sa v jeho prípade neopakujú.

Zato žltý dres ako by bol dlho v týchto dňoch prekliatím. Fabian Cancellara si v ňom zlomil stavce a Tony Martin kľúčnu kosť, než sa cenený trikot usadil na ramenách muža, ktorý ho tak skoro ani nechcel: Chrisa Frooma.

Spolu trinásť jazdcov už vzdalo. Mnoho nádejí sa zrútilo.

Nie, nebol to v modernej histórii Tour najväčší počet odstupujúcich jazdcov v úvode Tour. Napríklad v roku 2011 skončilo v prvých deviatich dňoch dokonca 20 cyklistov, vrátane favoritov Wigginsa a Vinokurova.Napriek tomu jazdci i komentátori teraz až príliš často často používali na opis etáp slovo "brutálny".

Neustále vo strehu…a v strese

Prvýkrát za posledných desať rokov nezaradili organizátori Tour do itinerára úvodných deviatich dní žiadne hory. Ale riaditeľ pretekov Christian Prudhomme už pred štartom v Utrechte varoval: "Použijeme všetky prostriedky, ktoré máme k dispozícii, aby sme aj tak ponúkli veľmi zaujímavý závod."

Ako povedal, tak sa aj stalo.

Pod kolesá pelotónu umiestnili neforemné kocky, z oblohy na ne v spolupráci s pani Prírodou zoslali hustý dážď aj likvidačný bočný vietor.Vytiahli jazdca na strmé stene v Huy a Bretónsku či na klzkej úzke cestičky.

Dokonca aj priebežne desiaty Zdeněk Štybar, ktorý na rozdiel od väčšiny svojich sokov tento nečas miluje, v Plumeleku priznal: "Od neutrálneho štartu druhej etapy bet365 bonus v Utrechte sme bet 365 boli takmer neustále v strese. Okolo trate stálo toľko divákov, že pohyb v balíku bol aj pre mňa zrazu úplne iný ako v ostatných pretekoch. "

Až na samom konci tohto vyčerpávajúceho bloku čakala v nedeľu v Bretónsku tímová časovka, ktorá bola všetko, len nie tuctová.

Rovinatá ako inokedy? Kdeže.Tri kratšie stúpaní na jej trati sa do nôh unavených jazdcov poriadne zahryzla.

"Skoro nikdy sa nešlo rovnakým rytmom a stále to bolo hore dole," vysvetľoval Roman Kreuziger, ktorý opäť odviedol obrie kus práce pre Alberta Contadora. "Ten posledný kopec bol nekonečný."

Entuziastičtí fanúšikovia obklopili a občas aj upchávali trať. "Miestami nám nechali len dva metre na prejdenie," vykladá Thomas Voeckler z Europcar. "To už je potom vážne komplikované. Musíte spomaľovať, strácate energiu. "

Voecklerův tím, na trati sa príliš často rozpadajúce, skončil sedemnásty.

Štybarův Etixx bol siedmy.

Kreuzigerova partia Tinkoff- Saxo štvrtá.

Movistar kolumbijskej hviezdy Quintanu tretí.

A tím Sky utŕžil ďalší zo svojich centimetrových prehier.Pri závode Okolo Trentina boli "nebeskí letci" v tímovej časovke druhí o iba 30 stotín, tentoraz o 62 stotín. Partia stajne BMC na čele s Tejayem va n Garderen prešla cieľom nepatrne rýchlejšie ako oni, červenočierny porazili čiernomodrej.

"Toto vážne naštve," uľaví si Geraint Thomas zo Sky, zatiaľ čo sa vyráža na trenažéru. Realisticky vzápätí pridá: "Ale nabehli sme čas na všetky najväčšie súpera s výnimkou van Garderen. To sa počíta. "

Prepáčte, chlapci, ospravedlňoval sa Roche

Leopold König prehodí pri autobuse pár slov s trénerom Timom Kerrisonem, ktorý chce samozrejme vedieť: "Ako sa ti išlo?" Áno, dobre sa mu išlo.Nohy sa točili, ako mali.


"" Neboli sme výkonnostne horšie ako BMC, oni boli len o niečo málo šťastnejší. Chlapci ale zašli neskutočne, "říká¨český jazdec.

Precízna rozpis práce britskej stajne fungoval ta kmer až do posledných stoviek metrov. Potom…tuhnúcej nohy Nicolasa Roche je stáli víťazstvo. König sa na neho znepokojene obzeral a snažil sa, aby Ir zacelil vznikajúce dieru. Tiež volal na ostatných, nech nepatrne uberú z tempa. "Lenže v tom ohromnom revu divákov ma chalani ani nepočuli."

Roche bytostne vníma: Tak toto som nezvládol. Neskôr na Twitter píše: "Ani nemôžem vyjadriť, ako sa cítim. Dal som do toho všetko, ale nestačilo to.Prepáčte, chlapci. "Tím ho okamžite začína upokojovať.

Avšak aj napriek miniatúrne prehre party bet365 mobil Sky v tejto etape si Chris Froome opäť dôjde na pódium pre žltý dres.

Thibaut Pinot z FDJ , vlani tretí a tento rok strácajúce a padajúce domáce miláčik, ohromene tvrdí: "Chris tú zatiaľ ukazuje rovnako úžasnú formu, akú mal na Tour predvlani. Pokiaľ ho nestretnú nečakané problémy, v Paríži vyhrá. "

V Briti tvári občas len s ťažkosťami čítate emócie, ale König už sa to naučil. Môžeme mu teda veriť, keď o svojom lídrovi hovorí: "Chris je v porovnaní s minuloročnou Tour mentálne úplne inde. Jede famózne.A pri kritických situáciách je v tíme prvý, kto zachováva chladnú hlavu. "

Reportéri obklopí na futbalovom ihrisku Davida Brailsford, manažéra Sky, a pýtajú sa ho, aká bola jednička jeho tímu v úvode Tour. Manažér stajne snáď minútu rozmýšľa nad vhodným slovom, než vysloví: "composed."

Pokojný. Vyrovnaný. Alebo ak chcete sústredený. "Taký je zatiaľ Chris v závode. Taký je od prvej etapy.A taký musí zostať až do Paríža. "

A zrazu je tu Veľká päťka

< p> Pohľad na virtuálnej poradí najväčších favoritov tvrdí, že Froome má k dobru 12 sekúnd na van Garderen, 1:03 na Contadora, 1:59 na Quintana a 2:22 na obhajcu titulu Nibaliho.

V prvom týždni sa ako obvykle nedala Tour vyhrať, avšak dala sa stratiť.Celá "Fantastická štvorka", ako pomenoval Christian Prudhomme kvarteto Froome, Contador, Nibali a Quintana, ale prečkala úvodných deväť dní napriek prognózam mnohých expertov bez strát, ktoré by neboli zlikvidovateľné.

Zároveň sa však z Fantastické štvorky stala Veľká päťka. Čierny kôň Teja van Garderen, spoľahlivý vo všetkých typoch etáp, sa hlási o slovo.

Pred tímovú časovkou Američan dokonca odhodlane vyhlasoval: "Pokúsim sa v nej vyzliecť z Chrisa žltý dres." Keď to nedokázal, odzrkadlovalo sa v jeho tvári ako sklamanie, tak odhodlanie pokúsiť sa o to v ďalších dňoch.

"Od začiatku som mal Tejaye na svojom radare," uisťuje Froome.

Voľný deň je teraz všetkými túžobne očakávaný. "Ako tím sme zatiaľ odviedli maximum.Teraz budeme premýšľať o dni voľna a potom až o nasledujúcich etapách, "hovorí Roman Kreuziger.

Prídu Pyreneje, Centrálny masív, Alpy, dlhý seriál koncentrovaných hôr. Dynamika závodu sa od základu zmení.

"Až teraz začne tá naozajstná Tour s ťažkými horskými etapami. A snáď už oveľa menej ovplyvnená počasím a pády, "teší sa (nielen) Leopold König.

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára