piatok 21. júla 2017

Žiadna diktatúra. Jihlavský tréner chce vždy poznať názor ostatných

Ako vzájomná spolupráca tohto širokého tímu fungovala?

"Myslím, že dobre. Samozrejme to nie je tak, že sú všetky tréningy, kedy sú všetci využitie na sto percent. To ani nejde, "myslí si Klusáček. "Ale je rad tréningov, kedy to máme rozdelené a môžeme využiť to, že je nás viac."

Sám Klusáček však pripúšťa, že sa s takým počtom asistentov učil pracovať. "Ten tím je širší, než býva zvykom. Ale myslím, že to pre tím prináša výhody, "tvrdí.

" Pri tréningu máme možnosť sa venovať trom, štyrom hráčom.


Kdežto keď sú dvaja tréneri, každý má dvanásť futbalistov a nemôžete ani preskočiť do druhe j skupiny, či je správne pochopené to, na čom sa dohovoríte pred tréningom.V tomto pohľade je to teda obrovské plus. "

Tiež z toho dôvodu si Klusáček želá, aby súčasný tím zostal pokope. "Akurát sa čaká na rozhodnutie Jardu Blažka," prezradil.

Pri sporných momentoch má posledné slovo hlavný tréner, teda Klusáček. To však neznamená, že si neposlúchne názory ostatných. "Aj od hráčov chcem, aby sa nebáli stavkove bonusy povedať, keď s niečím nesúhlasia. A nemáme to tak ani v trénerskom tíme, "prezrádza Klusáček. "Takže určite Milan Bokša aj Roman Kučera mi povedia čokoľvek. Marek je síce trochu tichší, ale taky nemá problém mi povedať, keď sa mu niečo nepáči, "opisuje komunikáciu.

Ako prebieha výber hráčov pre základnú zostavu na zápas? "Bavíme sa o tom. Vždy chcem počuť názor ostatných členov realizačného tímu.Ale finálne rozhodnutie sport stavky robím ja, "doplnil. V jihlavskom trénerskom tíme vraj pri komunikácii s hráčmi neplatia žiadne rozdelenie na "dobrého a zlého policajta". "Väčšinou by to malo byť tak, že hlavný tréner robí tá nepopulárne rozhodnutia. Ale všeobecne si myslím, že záleží na tom, aký je to typ hráča, "premieta Klusáček.

" Je to hrozne individuálne. Niekto potrebuje chváliť, povzbudiť, niekto naopak zísť, "prezrádza. "Sú tu hráči ako Kuba Fulnek, u ktorého viem, že vždy robí maximum. Nie všetko sa mu podarí, ale prečo by som ho za to kritizoval. Takí hráči potrebujú skôr veci vysvetliť. V dobrom povedať, čo majú robiť inak, čo vylepšiť.To im pomôže viac. "

A potom je tu druhý extrém. "Niektorí potrebujú trochu podržať pod krkom, ako napríklad Šulda," s úsmevom pripomína Sulky. "Myslím, že máme dobrý vzťah. Je to šikovný chlapec, bavíme sa normálne, povieme si všetko otvorene. Akurát ho musím viac strážiť, "dodáva.

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára